GYAKORI KÉRDÉSEK

Telefonáljon, ha maradt kérdése a vízöblítésű, hordozható THETFORD WC-vel kapcsolatban!

 • Milyen magas egy THETFORD hordozható, szobai WC?
  WC magasító állványTöbb fajta méretkategóriában kapható, a legmagasabb változat megfelel a hagyományos angol WC magasságának, amennyiben ez a méret alacsonynak bizonyulna, lehetőség van magasító állvány beszerzésére is!
  (Bővebb információt itt találhat...)

 • Kapható-e nagyobb méretben a THETFORD WC, mint az oldalon meghirdetett típusok?
  Több típusból választhatAz oldalunkon gyakorlatilag minden méret megtalálható. Mielőtt még nagyobb méretű készülékben gondolkodna valaki, nem szabad elfelejteni egy fontos tulajdonságot: ez a berendezés hordozható, tehát egy nagyobb változat, telített állapotban csak komoly erőkifejtés árán lenne mozgatható! 
  (Bővebb információt itt találhat...)

 • Mi az értelme egy szobai WC-nek?
  Számos felhasználási területen már bizonyított!A szobai WC számos területen bizonyította már praktikus és széleskörű alkalmazhatóságát: az egészségügyben, a rehabilitációs időszakban, idős személy számára, akinek már nehezebben megy a mozgás, de legalább ennyire hasznos lehet hétvégi telken, faházban, lakójárműben, hajón (bizonyos helyeken szigorú előírás követeli meg használatát), horgásztanyán, üvegházban, külső munkahelyeken, építkezések és felújítások alkalmával! Rendezvény alkalmával, amikor biztosítani kell a vendégek számára a megfelelő higiéniai körülményeket... és még sorolhatnánk!
  (Bővebb információt itt találhat...)

 • Kisgyermekek használhatják a THETFORD WC-ét?
  Ezt nem javasoljuk! Kisgyermekeknél nagyon fontos, hogy a szülők figyelemmel kísérjék az aktuális a széklet megjelenését, a gyerekek ugyanis nem panaszkodnak mindig! A hagyományos bili a jó megoldás, ahol egy idegen test nyelés, vagy korai fázisban lévő szervi probléma előfordulása feltűnő lehet! A termékpalettán kínált legalacsonyabb típus a kompakt Campa Potti MG, a hajók, sátras utánfutók... stb. számára, mint csekély helyet elfoglaló berendezés ajánlott!

 • Akkor valójában hogyan kell használni THETFORD szobai WC-t?
  Így használhatja hordozható szobai WC készülékét!
  Az otthoni WC-hez hasonlóan használható, ha a fekáliatartály beömlő nyílásában elzárja a reteszt és némi vizet pumpál a csészébe. A vécézést követően a karral nyitja a reteszt, kinyitva a fekáliatartály beömlő nyílását. Szükség esetén még vízzel utána öblíthet, ha ez kevés, akkor WC-kefével megtisztíthatja a csésze falát.

  A köznyelvben csak "pottyantós WC"-nek titulált megoldás a szobai WC esetében úgy működik, hogy a fekáliatartály beömlő nyílását elzáró reteszt használat előtt kinyitja, és a vécézést a csésze alján így szabaddá vált nyílást "megcélozva" végzi el. Ezt követően legalább egy liternyi vízzel öblítse a WC-t, mert a fekália lebontásához feltétlenül szükség van erre a lebontóval kevert öblítővíz mennyiségre.

 • Mekkora a tartályok űrmérete?
  Minden egyes WC leírása mellett megtalálható műszaki adatoknál fel van tüntetve a fekália- és frissvíz-tartály űrmérete. A fekália-tartály többnyire nagyobb, mint az öblítővíz tartálya!

 • Autóval, hosszabb utazás alkalmával használható-e a THETFORD WC?
  Akár a gépjármű csomagtartójában is szállítható! Praktikus és zárt kialakításának köszönhetően nyugodt szívvel tárolható például gépjármű csomagtartójában utazás alkalmával. Segítséget jelent azoknál a családoknál, ahol a gyermekek a bilihez már bőven nagyok, de önállóan még nem szívesen engedjük őket nyilvános illemhelyre: például az anyukával utazva 6-7 éves kortól egy fiúgyermek csak egyedül mehetne a parkolóhely férfi mosdójába
  (Bővebb információt itt találhat...

 • Mi történik, ha a berendezés véletlenül felborul?
  Teljesen zárt rendszerű kivitelének köszönhetően egyszerűen csak talpra kell állítani! Telített állapotban, oldalra döntve való szállítását azonban nem javasoljuk, mert a rázkódástól elmozdulhat a záróretesz!

 • Hány alkalomra (használatra) elegendő, ha teljesen feltöltjük vízzel?
  Installálása csupán pár percEz sok szemponttól függ, főként a használójától. Általánosságban a kisebb berendezések 5-6, a nagyobbak akár 10-15 használatra is alkalmasak egy feltöltéssel. Az öblítővíz tartályát nem célszerű után tölteni, ha a fekáliatartályt nem ürítjük ki, hiszen akkor "túl lehet öblíteni" a WC-ét.

 • Mit lehet tenni, ha mégis elfelejtik kiüríteni a teli fekáliatartályt és úgy használják újra a készüléket?
  Túltelítés esetén, először a csészerészt ürítse, csak ezután kapcsolja szét!Amennyiben megtelt fekáliatartály mellett még használták a berendezést, az öblítő és a fekáliatartály szétválasztása nélkül, a retesz zárt helyzetében kell kiüríteni a csészét, majd ezt követően szétválasztva a két tartályt, a fekáliatartályt is. A THETFORD WC ilyen esetekben sem szivárog, de természetesen higiénikusabb elkerülni a túltelített állapotot. Ez a megoldás kifejezetten csak THETFORD gyártmányú toalettek esetén igaz, a kiemelkedően jó tömítettségi tulajdonságoknak köszönhetően.

 • Milyen hosszú az élettartama a THETFORD szobai WC-nek?
  Rendeltetés és előírás szerinti kezelés esetén (például: nem éri fagykár, illetve nem használnak a tisztításra nem javasolt durva vegyszereket), a készülék igen hosszú ideig működőképes marad. Gyakorlatilag közel 50 éve gyártanak már THETFORD szobai WC-t, de ha évek múlva valamilyen alkatrésze elöregedne, teljes körű szervizszolgáltatással és alkatrészellátással állunk rendelkezésre.

 • Hány év garancia van a THETFORD szobai WC-ére?
  A legtöbb típusra három év gyártói garancia van az esetleges gyártási vagy anyaghibákra visszavezethető meghibásodások esetében. A készülék működőképességét azonban szinte kizárólag durva vegyszerek használata veszélyezteti. A gyári garancia közvetlenül csak a hivatalos márkakereskedésben vásárolt készülékekre érvényesíttethető!

 • Lehet az ajánlott kiegészítők (minden lebontó- és illatosítószer) nélkül használni a berendezést?
  Speciális toalettpapírNem javasoljuk, hiszen mindegyik kellékanyagnak, kiegészítő terméknek meg van a speciális funkciója. Lebontószer nélküli használat esetén a fekália lerakódik a berendezés belső falára, így az ürítőcsövön keresztül nem lesz lehetséges az ürítés. Hagyományos (nem lebomló) egészségügyi papír használata esetén, azt inkább külön kell gyűjteni, mert megnehezítheti a készülék ürítését! Az öblítőtartályban használatos illatosítószer alkalmazása segíti a csészerész tisztán tartását, öblítéskor enyhíti a kellemetlen szagokat és megakadályozza az öblítővíz algásodását, ha hosszabb ideig használaton kívül tárolják a szobai WC-t. 
  (Bővebb információt itt találhat...)

 • Milyen gyakran kell tisztítani a berendezést?
  Ürítés folyamataCsupán tisztán kell tartani, hiszen a segédanyagok biztosítják a folyamatos fertőtlenítést. A fekáliatartály ürítésekor érdemes egyszer alaposan átöblíteni folyóvízzel a készüléket, az esetleges makacs lerakódások eltávolítása érdekében. Az öblítővíz tartályának feltöltésekor a fekália-tartályba is tegyünk 1-2 liter vizet, így a lebontószer nem kerül nagy töménységben a tartályba. A tisztán tartáshoz egyébként lehet kapni kifejezetten ehhez a készülékhez kifejlesztett tisztítószereket. )


 • Mekkora a készülék teherbírása?
  THETFORD Campa Potti változatok akár 120 kg-os terhet is képesek elviselni, de nyilván itt már nem a testtömeg jelentheti a használhatóság korlátját

 • Fagypont alatti hőmérséklet károsíthatja-e a készüléket?
  Igen! Méghozzá súlyosan! A fagykár garanciavesztéssel jár! Amennyiben fagytól nem védett helyen tartja a berendezést, akkor használjon bele a kereskedelmi forgalomban beszerezhető fagyállószert! Feltétlenül olyat válasszon, amilyent az autók ablakmosójánál is használnak, mert az nem károsítja a gumitömítéseket! A külön tárolt lebontószer és az illatosítószer sem fagyhat meg, mert akkor hatásosságuk felengedett állapotban már jelentősen romolhat!

 • Más eredetű (például konyhai) hulladékot is bele lehet dobni a toalettbe?
  A lebontószer nem alkalmas egyéb szerves hulladék közömbösítésére! Ahogy a háztartási toalettbe se tanácsos hulladékot dobni (dugulásveszély), ez erre a a berendezésre éppúgy igaz!

 • Milyen arányban kell használni a lebontószert?
  Lebontószer fekália-tartályba 375mlTHETFORD Aqua Kem Green lebontószerből a fekália tartály 10 liternyi űrméretéhez kell 0,75 dl-t adagolni (20 literes tartályméretnél tehát 1,5 dl-t). Amennyiben használ illatosítószert az öblítővízhez, akkor ugyanezt az arányt kell tartani, csak a frissvíz-tartály méretére vonatkoztatva. Különböző kiszerelésekben, biztonsági kupakkal ellátott kivitelben kapható. 
  (Bővebb információt itt találhat...)

 • Gyakran hallani lebontószerekről. Nem veszélyes ez a környezetre?
  THETFORD berendezések a legszigorúbb környezetvédelmi feltételeknek is megfelelnek. A készülékben alkalmazott gyári adalékok szakhatósági bevizsgálása is ezt támasztja alá.

 • Használhatom akkor a lebontó- vagy az illatosítószert emésztőgödörben is?
  Az adalékok nem erre lettek kifejlesztve, hanem a szobai WC-hez. Egyéb felhasználását nem javasoljuk!

 • Megvásároltam a terméket, de már nincs rá szükség, visszavásárolják?
  Internetes vásárlás esetén nyolc napon belül a bontatlan csomagot visszavesszük az Általános Szerződési Feltételek szerint.
  Visszavásárlási feltételeink itt olvashatóak!

 • Hogyan rendelhetem meg ezt a berendezést?
  Internetes áruházunkon keresztül, vagy telefonon (06 30 528 6969) tudja megrendelni, de személyesen is felkeresheti üzletünket a megadott címen.